Als dochter van een veekweker en van een zelfstandige moeder met twee kledingszaken zit het ondernemersbloed haar duidelijk in het bloed. Angelique straalt dat dan ook uit. Als pas afgestudeerde heeft ze even gewerkt als opticien, waarvoor ze ook haar diploma behaalde, tot ze besefte dat het dat niet was wat ze wou. Ze koesterde andere verwachtingen van het leven en toen ze via via hoorde dat Marcel Van Britsom zijn zaak overliet sprong ze enthousiast op de kar. Het begin van een successtory! Angelique Goossens vertelt over haar zaak met een ongelofelijk enthousiasme dat aanstekelijk werkt. Diegenen die beweren dat de jongeren vandaag de dag niet meer willen werken, lezen best even verder.

De zaak van Marcel, die beenhouwer was van vader op zoon, bestond 30 jaar toen Angelique Goossens de kans van haar leven kreeg en de zaak overnam. Als we aan Marcel vragen hoe het allemaal groeide zegt die zonder al te veel omwegen dat het allemaal toevallig begon. "Een vriend van mij had dringend satés nodig en ik maakte ze voor hem. Zo is het allemaal begonnen, met leveringen aan slagers en frituren. Maar sinds Angelique de zaak overnam is het allemaal zeer snel gegroeid."

Marcel die ondertussen met pensioen is, steekt nog af en toe een handje toe in de zaak en daar is Angelique wel blij om. Alle hulp is welkom.
Angelique: "Ik heb 5 werknemers in dienst die per week ongeveer 2 ton vlees verwerken. De mannen versnijden het vlees dat ik 's morgens zelf in het slachthuis ga kiezen en ga halen. Dagelijks komt hier vers vlees binnen. Eens versneden gaat het naar de verwerktafel waar de vrouwelijke medewerksters de vleesblokjes op satéstokjes prikken, samen met de groenten. Daarna worden de satés verpakt en zo snel mogelijk geleverd aan de slagers, traiteurs of diepgevroren geleverd aan groothandelaars die op hun beurt onze satés leveren aan frituren.

Ik sta in voor de leveringen, het aantrekken van klanten, de prijsberekeningen, doe de personeelsadministratie, houdt de reglementen van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid in het oog, doe de dagelijkse kuis en ontsmet op vrijdag alles. Uiteraard help ik ook bij de verwerking daar waar nodig."

Als ik in het atelier binnenstap merk ik de familiale sfeer. De medewerksters lachen me vriendelijk toe en als ik vraag of mevrouw altijd de groenten snijdt, blijkt deze vriendelijke dame de moeder van Angelique te zijn. Volgens één van de medewerksters worden er ongeveer 125 satés per uur gemaakt afhankelijk van het soort vlees, het aantal blokjes per saté en de groenten die erbij moeten geprikt worden.
"De slager kan kiezen welk soort saté hij wenst. Groot, klein, met of zonder groenten, alles kan. De klant moet enkel op voorhand meedelen wat hij wil en tegen wanneer hij dat wil. We kunnen gemakkelijk tegen overmorgen 3000 satés leveren" stelt Angelique.

Als ik vraag of ze nog tijd heeft voor hobby's kijkt Angelique me even ongelovig aan: "ik ben nu een jaar en half bezig en heb het me nog niet beklaagd. Ik heb enorm veel voldoening van wat ik doe en ben zeer blij met de groei die ons bedrijf kent. Maar hobby's, neen, die heb ik niet. Op een middagje Brugge na of een wandeling met het kindje van mijn broer, mijn oogappel, heb ik weinig tijd over."

Hoe verloopt de samenwerking tussen de "jonge baas" en het personeel? Angelique: "Ik sta erop dat mijn werknemers het goed hebben en ze mogen gerust hun gedacht zeggen. Als we een nieuw product lanceren zijn zij de eersten die een staal krijgen en er hun commentaar over kunnen geven. Verjaardagen, nieuwe klanten, we vieren het allemaal samen. Het succes van de zaak is immers niet enkel mijn persoonlijk succes maar ook dat van mijn medewerkers", aldus Angelique. "Wekelijks houden we daarom ook een personeelsvergadering. Iedereen kan over alles zijn mening kwijt en ik weet wat er leeft bij de medewerkers. Dat is voor mij zeer belangrijk."
Ik neem met een goed gevoel afscheid van deze jonge, dynamische vrouw die zeker en vast nog wat in haar mars heeft.

Bron: Het beenhouwersblad